Friday, 23 December 2011

Tentang Dya

haiii....Ak dikenali sbg Shanaz oleh kengkawan ak. Tp ada setengah yg panggil nadia. Tak kisahlah apa yg diorg nak pgl, aslkan nama tue manis diucapkan dan pnya mksd yg baik.. Tol kn???? Lau diikutkan umur ak nie mmg da tua la. Bak kata org tua2, lau kawin mst da beranak pinak hikhik.. Tp perangai ak still mcm bdk2 ag (tak matang huhu)..nie la ak hehehe....

I
I
I
V
Hurm...sebenarnya ak nak cite sikit kisah hidup ak kat korang sume.. Ak nie mmg xpndai pn. Nak blajo ag la maleh. Result SPM pn cukup2 makan jer. Pastu mula la nyesal. Tgk kwn2 sume dapat masuk U & blajo tinggi2. Ak jer sedih ngan kehidupan sndri. Ak xmau ptus harapan. Ak tros smbg STPM. Dgor pn da takut kn. Nak tempuh 2 Tuhan sj la yg tau.. Mmg ak xbleh nak bwk coz ak mmg blajo main2 hahahaha.. Keputusannye mmg korg pn tau la kn hikhik.. Nak repeat balik mmg xla coz org tua ak mmg xmpu.

Pastu ak nekad nak cari keje.. Mmg dalam pale otak ak nie nak keje kilang la. Itu yg padan pn ngan result pe yg ak ada. Srius ak ckp mmg pnt siot keje kilang nie. Rasa nak ngis n balik kg je tp ak kuatkn smngt ak gak.. Ak da selesa la keje kat kilang 2. Rasa cm dah xmau keje lain ag hahaha. Tiba satu saat tue, de la plak sorang mamat supervisor nie mnt kat ak. Ak nie bkn la memilih sgt pn tp die dah tua. Mmg xla la ak nak kat die wakaka.. Tkut punya pasal kat mamat tue ak tros benti keje tanpa notis hahaha.. Bos ak mmg bengang giler la. Dapat gaji tros blah hikhik..

Ak balik kampung n cari keje kat  kampung ak plak. Kononye nak dkt ngan fmly n save bajet hikhik.. Mmg best gak la keje c2. Agak lama gak la ak keje c2. Last2 bos ak lak cari pasal ngan ak. Aku pe lagi..naik angin la.. Sama gak kes sblm nie. Dapat je gaji ak tros cabot dari company tue. Padan ngan muka bos ak, sape suh cari pasal kn hahahaha.. Tp ak nyesal gak coz zaman skunk nie bkn sng nak dpt keje huhu.. Nie kenangan ak kat tmpat keje..


Tp korang jgn ingat ak jahat tau. Alhamdulillah skunk ak dah ada keje ttp dan boleh sara kuarga ak.. Dan kalau boleh nak la jugak kawin hahahahahaha.......

1 comment:

hidayah said...

hehehe besnye..de bakat tulis novel ni hikhik..;D